Tavotteet

TAVOITTEET 2021

Viime vuonna olin rustaillut tavotteita koirille taas tuttuun tapaan.

KIURU

Kiurulla oli paljon tavotteita, mutta niistä toteutui vain:

-Ilmaisun aloittaminen

-Oik. puolen seuraamisen aloittaminen

-Eteneminen metsässä

Sen lisäksi sillä oli mm. kisavalmius, mutta se on yhä niin kakara ja keskeneräinen, että kisat ei tulleet kuulookaan. Eikä se haittaa, pitkään ja hitaasti sen kanssa olen tehnyt erilajeihin juttuja ja se alkaa tuottaa tulosta. Lisäksi tavoitteena oli koiratanssin ohjelma valmiiksi, mutta kertakaikkiaan olen niin surkea pohtimaan näitä yksin! Myös luoksepäästävyyttä ei olla treenattu juurikaan. Sitä siis jotkut vieraat ihmiset saattaa jännittää kun ne koskee siihen, mutta esim eläinlääkärit on siisteintä koskaan.. Kiurun kanssa käytiin kyllä koiratanssimölleissä ja ne meni aivan loistavasti. Vieläkin niin kiva fiilis tulee kun sitä ajattelee. Kyllä me vielä joskus kisakentälle päästään!

MANA

Manalla oli vain kolme tavoitetta ja ne täyttyivät kaikki.

-RT VOI & MES juttuja vahvemmiksi

-Oik. perusasento & seuruun treenaaminen

-NW ilmaisua vahvemmaksi

Kävipä myös niin, että uskalsin Manan kanssa kisoihin. Ja sepäs oli niin jännittävää. Ekaa kertaa irti! En niinkään osannut pelätä että se karkaisi mihinkään vaan se että se lankeaisi hajuihin. Aina ja koko ajan. Mutta niin vaan Hiibsterin ekat rallykisat meni ilman maahan lankeamista, paitsi vikalla (tai tokavikalla) tehtävällä joka oli spiraali tai pujottelu. Sieltä saatiin saaliiksi 88p josta yksi virhe oli -10 istuminen väärässä kohdassa. Seuraavat kisat olivatkin sitten vähän isommat kuin kyläkisat, eli SM-kisat. Sieltä saimme pikkuvirheitä ja kaksi uusimista 86p ja kommenttia että koiralla on todella hieno asenne. Se lämmitti mieltä kovasti. Sitten olivatkin piirimestikset, joista saatiin 95p ja RTK2 ja joukkueemme sijottui joukkuekilpailussa kolmansiksi. 5 pistettä lähti kaikki houkutuksesta, jossa taisi olla jotain oikean eläimen karvaa leluna. Manan tavotteissa ei ollut kisaamista, koska en kuvitellut vielä aikuisten oikeasti, että meistä olisi RTK1 ”parempaan”.

NARRI

Narrilla oli kaksi tavoitetta ja ne täyttyivät:

-RT ylläpitoa & hauskuutta

-Oik. puolen vahvistamista

Narri kävi myös 5 kisoissa. Ekassa kisassa itse tein -6 pisteen edestä virheitä. Narri herpaantui vain yhdessä tehtävässä. Sieltä 91p. Seuraavat pisteet 93, 85, 0, 80. Kolme viimeisintä kisaa menivät erittäin huonosti. Huonosti siltä kantilta että Narrilla ei ollut kauhean kivaa ja sitä ahdisti ympäristö ja se mitä ennen radalle menoja kävi. Viimeisimmässä kisassa sillä oli kyllä alun tahmeuden jälkeen huisia, joka oli loistava juttu.

OMAT

Omissa tavotteissa oli:

-Kisajännityksen treenaaminen

-Maltti

-Selkeys

Väittäisin että nämä kaikki toteutuivat enempi vähempi. Selkeyteen olen koittanut panostaa, aina se ei onnistu mutta pääosin ihan kivasti mennyt. Malttia on enkä ollenkaan mene niin haipakkaa radalla kun mitä esim alkuaikoina. Teki pahaa katsoa Narrin ALO-videoita esim. Kisajännitystä on treenatti niinkin paljon, että olen käynyt 12 kisoisa vissiin tänä vuonna + möllit. Inton kanssa käytiin hakemassa RTK1 ja Vukin kanssa yksi AVO-tulos 81 pisteellä. Lisäksi terveysjutuissa Manalla tutkittiin jälleen polvet ja silmät terveiksi, sekä Kiurulla silmät ja polvet terveet!

TAVOITTEET 2022

OMAT

-Selkeyttä

-Kisajännitystä

-Reissuja koirien kanssa

NAAKKA

-Perusasento, seuraamisen alkeet

-Leikkiä

-Näyttelyitä

-Temppuja (koiratanssia ajatellen)

KIURU

-Seuruu kuntoon nyt vihdoin sekä paikkista treenaamaan

-Jotkut kisat, ehkä jopa RTK1? Edes joku mölli jossei muuta!

-Ilmaisu kuntoon

-Luoksepäästävyydestä siisteintä

-Ohjelma valmiiksi

MANA

-RTK3

-MES-juttujen viilaamista

NARRI

-1 valiotulos

-Maltillisesti kisoja

-Kisoissa alkuradasta siisteintä

-Kontrollia putken ja hypyn suhteen

Nää kaikki pilkon palasiksi ja suunnittelen miten edetään ja saa nähä. Mitään painetta en tavotteiden täyttymisestä ota. Jos ei johonkin tavoitteeseen päästä se on voivoi, try again next year. Mun uusin motto on ”Struggling does not mean you are failing.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s